Pula: Trg.centar MID Bau ishodovao lokacijsku dozvolu

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Nema sumnje da će Pula konačno dočekati prvi shopping mall, trgovački centar koji bi trebao obogatiti ponudu građanima koji nerijetko posjećuju takve centre u Kopru i Rijeci, pa čak i Zagrebu. Austrijska grupacija MID Bau iz Klagenfurta, odnosno njena hrvatska podružnica MID Bau Nekretnine, ne sumnjamo, definitivno će preuzeti projekt izgradnje takvog centra na zemljištu koje se proteže između Santorijeve ulice (Billa) i Pet shop centra na obilaznici, podno Kaštanjera.

Do zainteresiranosti ulagača u podnožje Kaštanjera uz obilaznicu došlo je nakon izrađenog UPU-a Istočne poslovne zone, koji značajno tretira i definira uređenje ovog područja.

- Iako smo u prethodnim kontaktima izvijestili da je o projektu s naše strane legitimno razgovarati tek nakon što se stekne vlasništvo nad zemljištem i ishodi građevinska dozvola, možemo potvrditi da smo ishodili najavljenu izmjenu i dopunu lokacijske dozvole, potvrdio nam je magistar Neven Marić iz MID Bau Nekretnine.

Zemljište je otkupila na javnom natječaju zagrebačka tvrtka Dilutus d.o.o. koja je od Grada Pule otkupila 19 tisuća kvadrata za oko 22 milijuna kuna, a još oko pet tisuća kvadrata okolnog zemljišta otkupila je od privatnih vlasnika.

O kupoprodajnoj cijeni iz MID Bau-a nisu željeli razgovarati pravdajući poslovnom tajnom. S druge strane poznato je da je na zahtjev investitora nadležni gradski Upravni odjel za prostorno uređenje već krenuo u djelomične izmjene prvobitno zamišljenog projekta Dilutusa.

A da MID Bau itekako ozbiljno pristupa ovom projektu, što, pak, nudi garanciju da će se, nakon niz neuspjelih pokušaja gradnji shopping mallova u Puli, ovaj uistinu realizirati, potvrđuje i magistar Marić koji nam potvrđuje da, iako kupnja još nije odrađena, postoji predugovor između Dilutusa i MID Bau-a. Nakon propalih projekata Pula gatea i CCS ulaganja u Šijani riječ je projektu prvog Shopping Malla takve vrste u Puli za koji se smatra da itekako nedostaje gradu. (Goran ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter