Pula: Treći međunarodni simpozij glazbenih pedagoga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odjel za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizira Treći međunarodni simpozij glazbenih pedagoga, koji počinje sutra i traje do 20. travnja. Simpozij okuplja  glazbene pedagoge, znanstvenike i praktičare, ne bi li svojim istraživanjima, inovacijama i praktičnim prijedlozima unaprijedili glazbeno-pedagošku teoriju i praksu. Svečano otvorenje zakazano je za sutra u podne u Svečanoj dvorani Tone Peruška pulskog sveučilišta. U prijepodnevnom dijelu na programu su predavanja, a poslijepodne će biti održane radionice.

Tema simpozija je "Interdisciplinarni pristup glazbi: istraživanje, praksa i obrazovanje". Na Trećem međunarodnom simpoziju glazbenih pedagoga sudjelovat će pedesetak znanstvenika i praktičara iz Italije, Austrije, Njemačke, Poljske, Litve, Turske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Uz zanimljiva predavanja i radionice, bit će upriličena i dva koncerta te promocije knjiga.

Pjevački zbor Josipa Kaplana iz Rijeke nastupa sutra u 19.30 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruško, dok je dio programa i koncert "Korijeni vječnosti" u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula najavljen za isti dan 20 sati. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter