Pula: Traže se 3 vozača koji su napustili mjesto nesreće

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Nakon što je proteklih dana policija objavila da traga za vozačima koji su nakon prometnih nesreća otišli ne ostavivši svoje podatke oštećenicima javila nam se 73-godišnja Mare Brajuha iz Čepića koja je 23. srpnja kao pješakinja stradala u Rakovčevoj ulici u Puli.

- Savjest mi nalaže da se javim i kažem iskreno da gospođa koja je mene udarila u Rakovčevoj nije pobjegla, već mi je pomogla i odvezla me na autobusni kolodvor. Bila sam osam dana u Puli u gostima i tog jutra, 23. srpnja oko 7.30 sati krenula sam s torbama na autobus kako bih se vratila doma. U Rakovčevoj sam hodala nogostupom. Prošla sam pored neke zgrade, zakoračila na cestu i naišla je ta žena u bijelom autu i udarila me. Izašla je iz auta i bila je sva u šoku, podignula me s tla i htjela me odvesti na hitnu pomoć, ali ja sam joj, također u šoku, rekla da mi nije ništa i da bi bilo dobro da me odveze na kolodvor jer žurim na autobus. Inzistirala je da me odveze na hitnu, ali mislila sam da mi nije ništa jer sam i ja bila uplašena.

Odvezla me do autobusa i ja sam se uputila doma. No, putem me ruka sve više boljela pa sam se obratila za pomoć hitnoj u Labinu. Tamo su mi rekli da mi je slomljena šaka i da moram u Pulu, a obavijestili su i policiju. Tako sam istog dana morala ići natrag u Pulu. Dok su mi u bolnici stavljali longetu došli su policajci kojima sam dala izjavu. Ne bih željela da gospođa koja me udarila autom snosi neke teže posljedice, ali bih voljela da mi se javi, kazala je Mare Brajuha koja nam je ostavila svoj broj telefona i kojoj je u međuvremenu longeta na šaci zamijenjena gipsom.

- Policija još uvijek traga za vozačicom koja je oborila pješakinju u Rakovčevoj, ali i za vozačem koji je 24. srpnja poslijepodne na Verudi Porat oduzeo prednost 61-godišnjaku na mopedu, a koji je da bi izbjegao sudar skrenuo i pao na tlo te zadobio lakše ozljede, kazala je Suzana Sokač iz PU istarske. Ta se nesreća dogodila na raskrižju Rizzijeve i Palisine ulice oko 11 sati pa policija moli očevice koji imaju neka saznanja o odbjeglom vozaču i okolnostima nesreće da se jave na broj 538 739 ili 192.

Još uvijek nije pronađen niti vozač kombija nepoznate marke u kojeg se 29. ožujka oko 17.15 sati na raskrižju Tomasinijeve i Ulice Kalpurnija Pizona zabio 10-godišnjak na biciklu. Vozač je nakon sudara izašao iz vozila i navodno bacio bicikl u zid te je bio nasilan prema dječaku. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter