Pula: Trava se ne smije brati jer je špricana

Obavijest u Parku mladenaca, iza Augustovog hrama (P. G.)
Obavijest u Parku mladenaca, iza Augustovog hrama (P. G.)

Obavijest koja je jučer osvanula u gradskim parkovima, točnije Parku mladenaca iza Augustovog hrama o tome da se ne smije brati ili koristiti trava jer je tretirana, doista je neobična. Iako su takve obavijesti dosad bile rijetko viđene, za svaku su pohvalu jer su upravo te površine omiljena dječja igrališta, u nedostatku boljih mjesta.

O čemu se zapravo radi upitali smo nadležne u riječkoj tvrtki Dezinsekcija koja stoji u potpisu obavijesti. Kako su nam rekli u telefonskom razgovoru, prekjučer su u Parku mladenaca, iza Augustovog hrama, obavili radove na suzbijanju nepoželjne vegetacije, odnosno korova i to na pošljunčanim stazama, igralištima i šetnicama grada. U obavijesti, koju su pritom zalijepili na obližnju klupu, napominju da je tretirani korov zabranjeno brati ili koristiti u bilo koje druge svrhe.

Tihomir Grgat iz Dezinsekcije nam je napomenuo da po nalogu Pula Herculanee ove radove izvode ovog tjedna. Konkretno, špricaju samo rubove pošljunčanih staza na gradskim zelenim površinama koje se inače ne kose. Zaključio je kako se ovom prilikom ne tretiraju igrališta te velike zelene površine na kojima se djeca i dalje mogu nesmetano igrati. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter