Pula: Toplana u Splitskoj radit će još dva tjedna

Papirologija zakomplicirala situaciju s toplanom u Splitskoj ulici u Puli (arhiva)
Papirologija zakomplicirala situaciju s toplanom u Splitskoj ulici u Puli (arhiva)

Nakon što je za početak ovog tjedna najavljeno isključivanje toplane u Splitskoj ulici pa bi 111 kućanstava i četiri poslovna prostora ostalo bez tople vode (a od 1. studenog i bez grijanja), to se do danas nije dogodilo.

Štoviše, nabavljene su dvije tone goriva, što je dostatno, kako saznajemo, za osiguravanje tople vode za stanare idućih 15-ak dana. No, stanari se pitaju tko je naručio naftu, tko će je platiti i zašto nije ispoštovana želja čak 60 posto anketiranih stanara da se toplana zatvori.

- Na računu toplane još ima novca i mi smo, shodno ugovoru koji imamo kao upravitelji, naručili gorivo, rekao nam je direktor tvrtke Castrum Drago Glumac.

Pojašnjava da je gorivo plaćeno unaprijed, a koštalo je 14 tisuća kuna. Veli da njome upravlja Savjet, koji Castrumu nije dostavio odluku o zatvaranju toplane. Sve dok to ne učine i sve dok na računu ima novca, oni nemaju razloga ne nabaviti gorivo.

- Znam da je Savjet toplane imao sastanak. Mi smo im predali rezultate ankete i podatak o 60 posto stanara koji žele ugasiti toplanu, ali nam Dorina Mišić, predsjednica Savjeta, koji broji osam članova, nije donijela pisanu odluku da se toplana doista i zatvori. Doduše, donijela je jednu odluku sa sedam imena, ali bilo je samo četiri potpisa i jedno ime nije imalo prezime. Stoga je Mišić ponovno uzela tu odluku da dopiše prezime i ime osmog člana, ali već je četiri, pet dana ne vraća.

Dakle, do danas Castrum ne posjeduje odluku Savjeta toplane o zatvaranju niti se zna kada će je dobiti. Ne donesu li drugu odluku, kada bude ponestalo goriva i kada novca na računu ne bude bilo, mi ćemo stanare o tome obavijestiti. Svakako ću idućeg tjedna u Castrum pozvati članove Savjeta da o tom problemu porazgovaramo, ali već je i sada posve jasno da oni nemaju jedinstven stav: dio stanara je za zatvaranje, a dio je da se nastavi s korištenjem toplane.

Ponavljam, Castrum nema pravo odlučivati o funkcioniranju toplane, ustvrdio je direktor Glumac. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter