Pula: Teško stradala pješakinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedesettrogodišnja B. M. iz Pule teško je ozlijedena, i nalazi se na odjelu anestezije i reanimacije pulske Opce bolnice, nakon što ju je u subotu oko 14 sati udario automobil dok je hodala nogostupom Volticeve ulice na Vidikovcu.

Prema rijecima Gordane Ostovic iz OKC-a PU istarske, na pješakinju je naletio automobil citroen xsara picasso za cijim se upravljacem nalazio D. K. (53) iz Pule, koji je upravljao pod utjecajem 2,47 promila alkohola u krvi.

Citroen registracijske oznake PU 745 MG kretao se u pravcu malog markata na Vidikovcu, odnosno prema gradu, kada je u oštrom lijevom zavoju zbog neprilagodene brzine prešao u suprotni kolnicki trak. Automobil se u zanošenju vratio udesno, a zatim je u blizini križanja s Meštrovicevom ulicom izletio na nogostup na kojem je bila nesretna pješakinja B. M., koju je automobil udario i odbacio u prometni znak i rasvjetni stup, a na koncu je i automobil u njih udario.

Nakon sudara citroen se nastavio nekontrolirano kretati po parkiralištu obližnje zgrade. Vozaca je policija uhitila na mjestu nesrece. On u nesreci nije ozlijeden. Pregledan je na hitnoj medicinskoj pomoci i izuzeti su mu krv i urin radi analize.

- Vidjela sam sve sa svog prozora. Užas ljudi moji, užas! Pa on je tu jadnu ženu samo pokupio i nastavio se nekontrolirano kretati, rekla nam je jedna stanarka Volticeve koja je svjedocila stravicnoj nesreci. Od siline udara automobil je srušio prometni znak, a rasvjetni je stup nakrivio i s njega je otpalo rasvjetno tijelo. Citroenu je otpao stražnji lijevi kotac.



Gradani koji su se okupili na mjestu nesrece bili su zgroženi prizorom na cesti. Stvari koje je nosila nesretna žena, a najvjerojatnije je bila rijec o špeži, bile su razbacane po tlu. Na asfaltu su ostale i njezine suncane naocale, ali i cipele.

Lakše tjelesne ozljede u nesreci zadobio je i 71-godišnjak koji je u tom trenutku izlazio iz svog automobila na parkiralištu. Njega su ozlijedile krhotine citroena, ali i stupova.

Policija je neposredno nakon nesrece zatvorila dio Volticeve i Meštroviceve ulice do 17.34 sata. Osim policije na mjestu nesrece ocevid je obavio i zamjenik županijske državne odvjetnice. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter