Pula: Teška prometna nesreća u Nazorovoj ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo pukom srećom spriječena je tragedija kada se u ponedjeljak oko 19 sati vozačica Renault Lagune PU 371-NG zakucala u zid zgrade u Nazorovoj 6 u Puli, točno preko puta Doma braće Ribar. Iz zasad neutvrđenih razloga vozačica je kod kućnog broja 8 izgubila kontrolu nad upravljačem, zakačila rubnjak uz lijevu stranu ceste te preko travnate površine silovito udarila u zid, tik do ulaznih vrata u zgradu na kućnom broju 6.

Udarac je bilo toliko silovit da je automobil uništen do neprepoznatljivosti, a vozačica je ostala priklještena u vozilu te na intervenciju pozvana dva vatrogasna vozila koji su morali izrezati krov Lagune da bi vozačici mogla biti pružena liječnička pomoć.

Kako smo saznali na mjestu nesreće, u automobilu je bilo i dijete koje, prema prvim informacijama, nije ozlijeđeno te je samo izašlo iz auta. Nakon što je vozačica izvučena iz olupine Lagune, liječnici su je imobilizirali, a kada su je smještali u vozilo Hitne medicinske pomoći žalila se na bolove i ozlijeđen kuk.

Siloviti udarac na ulicu je privukao brojne stanare iz Nazorove i Rovinjske ulice, kao i brojne rekreativce iz Doma braće Ribar, Pattinaggija i nogometaše koji su vježbali na pomoćnom terenu "Drosine" koji su s nevjericom promatrali potpuno uništeni automobil.

Na licu mjesta nije bilo moguće doznati je li vozačica naišla iz gornjeg dijela Nazorove ili se u Nazorovu uključila iz Rovinjske ulice, budući da se očito kretala lijevom kolničkom trakom. S obzirom na prizor na mjestu događaji izvjesno je da nesreći kumovala i brzina.

Iako šokirani, stanari nisu bili iznenađeni nesrećom pod njihovim prozorima. Ističu da se, otkako je prije nekoliko godina u tom dijelu grada stupila na snagu preregulacija prometa, slične stvari događaju vrlo često. S jedne strane vozači jure jednosmjernom Nazorovom u dvije trake, a ne štede se ni vozači koji se iz Rovinjske uključuju u donji dio te ulicu kod ulaza na parkiralište Doma braće Ribar. Ističu da su svakodnevno u opasnosti njihovi životi, ali i brojne djece u naselju. (M. VUKŠIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter