Pula: Tek prometni policajci riješili gužve

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Baš kao i svaki put kada se na nebu počnu gomilati tmasti oblaci, a prve kapi kiše osujete namjeru brojnih turista za kupanjem, pulske prometnice već od jutarnjih sati bivaju zagušene brojnim automobilima.

Razlog je i više nego poznat - kišni dan treba iskoristiti za razgled najvećeg istarskog grada, kada se na more već ne može. Tako je bilo i jučer, a očekivani kolaps nije izostao.

S prvim satima jutra u grad se ulazilo u podužim kolonama. Sva dostupna parkirna mjesta odmah su popunjena, vozila s registracijama iz gotovo svih krajeva Europe bila su razbacana čak i tamo gdje nisu smjela.

Ali u takvom danu svi pomalo zatvaraju oči. No, oni koji su itekako imali oči širom otvorene bili su prometni policajci zahvaljujući kojima je cijela jučerašnja ranojutarnja situacija bila prihvatljivija. Rješavali su promptno prometne čepove na svim prilazima gradu, na Punti, na rivi…

Bez njih bi pulski promet jednostavno kolabirao, iako je učinjeno sve što se moglo: semafori su isključeni, mladi prometnici rastrčali su se po gradu. No, tek su iskusni policajci spretno doskočili tom ipak preteškom zadatku. S odlaskom oblaka, otišli su i turisti te se već u popodnevnim satima promet normalizirao. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter