Pula: Talijanske delegacije položile vijence

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Delegacije esula, takozvane "Slobodne općine Pula u egzilu", te predstavnika pulske Zajednice Talijana, zajedno s predsjednikom, ujedno i pulskim dogradonačelnikom Fabriziom Radinom i saborskim zastupnikom Furiom Radinom te generalnim konzulom u Rijeci Renatom Cianfaranijem, u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana na Mornaričkom groblju položile su vijence, prisjećajući se žrtava.

- Italija ne zaboravlja svoje žrtve, svoje pale borce i zato nam je vrlo važna ta gesta polaganja vijenca, tradicija koju nećemo prekinuti, kazao je Cianfarani, a pokojnih se prisjetio i predsjednik Slobodne općine Pula u egzilu Tullio Canevari. Vijenac je položen i pored spomen-ploče Nazariju Sauru (Kopar, 1880.-Pula, 1916.) talijanskog domoljuba, a Furio Radin izrazio je želju da se njegovi posmrtni ostaci presele ovamo, budući da je vezan uz ove krajeve.

Vijenci su položeni i na pulskom Gradskom groblju. U jutarnjim satima održana je i misa u pulskoj katedrali, koju je predvodio Željko Staver, a sudjelovalo je i Kulturno-umjetničko društvo "Lino Mariani". (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter