Pula: Svježe povrće i med djeci i beskućnicima

Domaći proizvođači uručili donaciju Domu "Ruža Petrović" (D. ŠTIFANIĆ)
Domaći proizvođači uručili donaciju Domu "Ruža Petrović" (D. ŠTIFANIĆ)

Pulski uzgajivači povrća Sandi Vidulin i Matija Horg, članovi udruge Domaća web tržnica, posjetili su jučer pulski Dom za djecu "Ruža Petrović" te njegovoj ravnateljici Davorki Belošević donirali domaće povrće te proizvode koje su za djecu Doma pripremili članovi ove udruge. Donaciji su se pridružili i članovi Udruge pčelara Pule s donacijama meda, a Dom su u njihovi ime posjetili pulski pčelari Nikola Bičanić, Miro Bulić i Nikola Radulović.

Kako je pojasnila Ana Čehić iz porečkog Instituta za poljoprivredu "Domaća web tržnica" je web aplikacija namijenjena  promociji istarskih poljoprivrednih proizvođača i njihovih proizvoda, a nedavno je osnovana i Udruga Istarska web tržnica koja nastavlja provoditi već započete aktivnosti promocije poljoprivrednih proizvoda. U tom duhu, a povodom nadolazećih blagdana, pokrenuta je i akcija "Darujmo plodove s Domaće web tržnice".

- Akcija je namijenjena socijalno ugroženim skupinama stanovništva da u ovo blagdansko vrijeme osjete toplinu darivanja. U nju su se mogli uključiti svi poljoprivredni proizvođači registrirani u web aplikaciji te svojim donacijama u obliku poljoprivrednih proizvoda pridonijeti formiranju paketa, navela je Čehić.

Akcija je, kako je navela, imala pozitivan odjek među proizvođačima i mnogi su donirali svoje poljoprivredne proizvode.

Veći dio donacija sastojao se od svježeg povrća i voća i trajnijih proizvoda, meda, brašna, džemova i sira. Donacije su osim djeci iz doma Ruža Petrović, namijenjene i pulskim beskućnicima koje su u Prihvatilištu za beskućnike posjetili jučer. Darivat će i Dom za odrasle osobe u Brkaču, Društvo invalida Poreč i Crveni križ iz Buja. (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter