Pula: Svečano otvoren vrtić Zvjezdice

Zvjezdice su prepune igračaka i didaktičke opreme (Manuel ANGELINI)
Zvjezdice su prepune igračaka i didaktičke opreme (Manuel ANGELINI)

Dječji vrtić "Zvjezdice" u pulskoj Šijani, ukupne vrijednosti oko 8,6 milijuna, izgrađen po najvišim pedagoškim standardima u kojem će prva obrazovanja stjecati tri vrtićke i dvije jasličke skupine djece, večeras je službeno otvorio svoja vrata.

Novi vrtić, čija je rekonstrukcija počela krajem veljače ove godine, prostire se na oko 800 kvadrata unutarnjeg te oko 900 kvadrata vanjskog prostora, ima vrhunsku opremu vrijednu 1,2 milijuna kuna, izgrađen je od vrhunskih materijala i posjeduje energetski certifikat (i prije zadanog roka ulaska u Europsku uniju). Vrtić je okružen zelenilom te mnoštvom sprava za igranje, opasan visokom ogradom koja jamči sigurnost djece prilikom boravka na otvorenom.

Svečanom otvorenju prisustvovalo je mnoštvo građana, roditelja i nonića koji su željeli zaviriti u novouređeni objekt i svi su redom bili njime oduševljeni.

- U vrtić već sutra ulazi ukupno 106 djece vrtićke i jasličke dobi. Nismo čekali ni dana i lijepa je simbolika što djeca ulaze u vrtić na Sv. Nikolu, rekla nam je ravnateljica Dječjih vrtića Mariza Kovačević. Dodala je da je sretna što će djeca boraviti u zaista vrhunskom objektu, a posebno je istaknula važnost polivalentne dvorane u kojoj će osim priredbi i raznih manifestacija, mališani imati tjelesni odgoj.

Osim prostorija za tri vrtićke i dvije jasličke skupine, dvorane i kuhinje, u Zvjezdicama su opremljeni prostori za kompletnu Upravu i računovodstvo vrtića. Prostori u Laginjinoj i Tršćanskoj ulici gdje su dosad bili Uprava i računovodstvo, odlaze na dražbu, a iznos od prodaje iskoristit će za otplatu kredita za Zvjezdice.

- Nitko nije sretniji od mene! Sretan sam što je vrtić otvoren i sretan sam što smo ispunili sve ono što smo obećali prije četiri godine, a to je jedna nova škola i dva vrtića, rekao je gradonačelnik Boris Miletić.

Što se tiče sredstava utrošenih u rekonstrukciju Zvjezdica, Miletić je rekao da će se konačni obračun znati za nekoliko dana kada će se znati i točan iznos penala koje će platiti izvođač radova zbog kašnjenja. (Piše Nera SOFTIĆ; snimio Manuel ANGELINI) 


Podijeli: Facebook Twiter