Pula: Sve više zahtjeva za dodjelu gradskih stanova

Sve je više onih koji traže stan sa zaštićenom najamninom (M. MIJOŠEK)
Sve je više onih koji traže stan sa zaštićenom najamninom (M. MIJOŠEK)

Početkom travnja gradonačelnik Pule Boris Miletić objavio je poziv za podnošenje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada. Pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat kaže da je ove godine primjetan porast zahtjeva u odnosu na prijašnja razdoblja.

- Kada istekne rok za predaju zahtjeva i nakon obrade znat ćemo točan broj te ćemo ih moći usporediti s onim prije četiri godine kada ih je bilo 150, rekao je Prhat. Na pitanje može li dokučiti razloge tog povećanog interesa, odnosno jesu li kriza i velika nezaposlenost prouzrokovale tako veliku potrebu, Prhat veli da je za to ipak potrebna detaljnija analiza.

Lista za gradske stanove izrađuje se svake četiri godine i zapravo je odličan način da se stambeno zbrinu oni najugroženiji budući da je najamnina gradskih stanova gotovo simbolična.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu gradskih stanova imaju državljani Republike Hrvatske koji imaju prebivalište na području grada Pule najmanje deset godina bez prekida te već nemaju u najmu gradski stan, stan ili kuću u privatnom vlasništvu.

Potrebno je i da kandidati za dodjelu dosad nisu otkupili stan na kojem postoji stanarsko pravo te da prosječan neto prihod po članu domaćinstva, ostvaren u prethodnoj godini, ne prelazi 50 posto prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj. Potrebno je također da podnositelji zahtjeva nemaju nepodmirenih dugovanja prema Gradu Puli te da nisu u nepovoljnom stambenom položaju zato jer su prodali ili darovali stan ili kuću. (N. SOFTIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter