Pula: Sutra nastavak radova u Flaciusovoj ulici

Radovi u Flaciusovoj ulici započeli su krajem prošlog tjedna (M. ANGELINI)
Radovi u Flaciusovoj ulici započeli su krajem prošlog tjedna (M. ANGELINI)

Pragrande d.o.o. obavještava građane da će u subotu od 15 do 19 sati nastaviti ranije započete radove u oknu kanala Pragrande u Flaciusovoj ulici kod zgrade glavne pošte, zbog čega će na snazi biti privremena regulacija prometa. Stoga se građani upozoravaju da poštuju privremenu regulaciju prometa te da se pridržavaju privremene prometne signalizacije.

Radovi će se odvijati u vremenskom periodu u kojemu je razina vode kanala Pragrande najniža, a u sklopu radova predviđeno je nastavljanje aktivnosti mjerenja i postavljanja mjerne opreme.

Podsjećamo, slijedom najavljenih aktivnosti oko rješavanja neugodnih mirisa u kanalu Pragrande kao i obvezama iz vodopravne dozvole, unutar kanala Pragrande bit će postavljeni mjerači da bi se kontinuirano pratila dinamika protoka u kanalu, vrijeme i volumen protoka i na taj način odabralo najpovoljnije rješenje otklanjanja neugodnih mirisa, a izrada projekta po objavljenom natječaju dodijeljena je Građevinskom fakultetu u Splitu.

Osnova projektnog zadatka sastoji se u pronalasku optimalnog prijelaznog tehničkog rješenja do konačnog razdvajanja fekalne i oborinske kanalizacije kanala Pragrande, projekta koji je kandidiran za sredstva iz europskih fondova i realizirat će se u isto vrijeme kada i izgradnja novog modernog pročistača otpadnih voda kanalizacijskog sustava Pule, 2017. ili 2018. godine.

Radovi u Flaciusovoj ulici započeli su krajem prošlog tjedna kada je ronilac ušao u okno radi pripreme infrastrukture za postavljanje mjerača protoka u kanalu Pragrande. Mjerenjem protoka će se steći bolji uvid u funkcioniranje kanala u raznim uvjetima kao što su suša i oborinsko nevrijeme. Mjerači će u kanalu mjeriti vrijeme i volumen protoka da bi se na taj način odabralo najpovoljnije rješenje otklanjanja neugodnih mirisa. Tada je obavljeno i snimanje i ispitivanje kanalizacije za potrebe EU-projekta Pula Centar, i to u ulicama: Anticova, Dobrilina, Laginjina, Arsenalska, Narodni trg, Smareglina i Dalmatinova. Prema najavama, te će se aktivnosti nastaviti i tijekom prosinca. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter