Pula superiorum: Dani antike u sjeni nogometa

Antički ples izvele su polaznice plesne sekcije INK-a (D. ŠTIFANIĆ)
Antički ples izvele su polaznice plesne sekcije INK-a (D. ŠTIFANIĆ)

Uz ne baš puno publike, izvan špice turističke sezone i dva sata uoči premijerne utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu između Brazila i Hrvatske, dok se pulska Arena punila navijačima, jučer je ispred Augustovog hrama kraćom predstavom Teatra Naranča o Herculu svečano otvorena tradicionalna manifestacija Dani antike - Pula superiorum.

U predstavi su, odjeveni u duhu manifestacije, sudjelovali i ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, predsjednica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj i gradska pročelnica za kulturu Jasmina Kamber. Tijekom cijele večeri najtraženiji su bili gladijatori, s kojima su se turisti, ali i navijači zajedno fotografirali.

Predstavi je prethodio glazbeni nastup skupine Musigenae, koja je izvela djela Branka Radića, zatim najstariju sačuvanu skladbu na svijetu "Seikilov Skolion" u adaptaciji Bruna Okmace, skladbe Arinke Šegando iz predstave "Crispo", a premijerno su izveli skladbu Marka Jovanovića "Rimska djeca".

Tijekom večeri antički ples otplesale su polaznice plesne radionice Istarskog narodnog kazališta pod mentorstvom Andreje Gotovina, a nekoliko je korala otpjevao zbor Rondo Histriae. (Z. ANGELESKI; snimio D. ŠTIFANIĆ


Podijeli: Facebook Twiter