Pula Summer Metal Fest: Gonoreas zvijezde večeri


 U petak u 21 sat u klubu Uljanik održat će se prvi Pula Summer Metal Festa, jednodnevnom glazbenom festivalu koji donosi pet domaćih i inozemnih glazbenih skupina iz metal okruženja, a to su Gonoreas, Atlas & Axis, Comaniac, Fault i SteelHammer. Od nabrojanih čak tri benda dolaze iz Švicarske a među njima su Gonoreas kao glavno ime večeri.

Radi se o etabliranom power heavy metal sastavu koji je već dobro poznat publici ovih prostora a postoji od 1994. godine. U Uljaniku će uz najbolje stvari iz dosadašnje karijere, predstaviti će i novi materijal koji upravo kreću snimati, a trebao bi se naći na njihovom novom dugosvirajućem uratku. U Puli će nastupiti i najbolji švicarski thrash metal sastav Comaniac koji postoji od 2012. i inspiraciju crpi iz stare thrash metal škole i bendova kao što su Overkill, Coroner, Sepultura i dr., a u Puli će predstaviti stvari s debi albuma "Return to the Wasteland".

Konačno, iz zemlje poznate po sirevima i satovima dolaze i Atlas & Axis, peteročlani sastav koji se kreće u vodama tradicionalnog heavy metala a pri ovom posjetu Puli predstavit će stvari s posljednjeg albuma "March Of The Night". Boje lokalne scene branit će pulski Fault koji svoje stilsko okruženje temelji na grunge hard rock zvuku a ovo će biti prigoda da podsjete na stvari s debi albuma "Bullet" koji je nedavno u cijelosti postavljen u digitalnom obliku i moguće ga je poslušati preko njihova Facebook profila.

Večer će zaključiti domaće metal, grupa SteelHammer koja uz već dobro poznati cover repertoar najavljuje i autorski materijal, a stilski pokriva područje od hard rock zvuka pa sve do heavy, power, speed, thrash metala. Prije i poslije koncertnog dijela programa, biti će tu i DJ program uz najbolje uratke iz svijeta metal glazbe. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter