Pula: Sukob navijaca, 24 uhicena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je u subotu oko 15.30 sati uhitila i privela ukupno 24 navijaca rijecke Armade i pulskih Demona neposredno prije pocetka nogometne utakmice izmedu Istre 1961 i Rijeke, a tijekom sukoba jedan je Puljanin, 21-godišnji A. P., ozlijeden i prebacen u pulsku Opcu bolnicu na lijecenje gdje su mu utvrdene lakše ozljede.

Iz priopcenja doznajemo da je pulska policija intervenirala u dva navrata izmedu 15 i 15.30 sati u Ulici Veruda i kod centra Karlo Rojc u Puli zbog izgreda navijaca, a uhiceno je i privedeno na kriminalisticku obradu u pulsku policijsku postaju ukupno 24 navijaca Armade i Demona.









Nad uhicenim navijacima utvrduje se prekršajna ili krivicna odgovornost te su još na obradi. Sredstva prisile policija je uporabila nad dvojicom navijaca, no zbog kriminalistickog istraživanja nije bilo moguce doznati radi li se o domacim ili gostujucim navijacima.

Policija je brzom reakcijom sprijecila sukob vecih razmjera. Na utakmici je, prema policijskoj evidenciji, bilo oko 2.500 gledatelja, od cega oko 400 gostujucih navijaca. Cijeli je susret prošao bez incidenata.

Od gledatelja doznajemo da je stadion bio pun policajaca te da su Armadini navijaci bili u kavezu. Po završetku utakmice policajci su ispratili sve navijace izvan stadiona radi izbjegavanja sukoba.

Na kraju nogometnog susreta kolale su informacije da je na cesti izvan stadiona Armada ustvari napala Jehovine svjedoke, no policija takvih informacija nema buduci da im se nitko od njih nije javio niti prijavio nikakav napad.


Podijeli: Facebook Twiter