Pula: Stupici stižu u Mutilsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Mutilskoj ulici u Puli godinama vlada prometni kaos, a problem nemogucnosti prolaska, prvenstveno roditelja s bebama u kolicima ili osoba u invalidskim kolicima, postao je nesnošljiv. Na odredenim dijelovima pješaci ne mogu nesmetano prolaziti nogostupom, vec zbog mnoštva parkiranih vozila moraju prolaz tražiti u izrazito prometnoj ulici riskirajuci da ih vozila udare.

Iako smo na ovaj problem u više navrata upozoravali, osim "cišcenja" Mutilske ulice nadomak semafora kod zgrade PU istarske, da bi se dobila preglednost raskrižja, do sada nema pozitivnog pomaka. Institucije zadužene za uvodenje prometnog reda i dalje prešutno odobravaju parkiranje na nogostupu.

Iako je nogostup u toj ulici postao omiljeno parkiralište za mnoge zbog nedostatka parkirnog prostora u gradu, ovakvo obrazloženje ne može biti opravdanje za nemogucnost prolaska pješaka. S obzirom na to da vlasnici svoja vozila nece, što potvrduje dosadašnja praksa, maknuti s nogostupa, rješenje je iskljucivo represija, putem prometnih policajaca, pauka ili prometnih redara, te stupica koji bi onemogucavali parkiranje.

Upravo na taj nacin namjerava se riješiti ovaj problem. Nakon što je osoba u invalidskim kolicima s fotografije, koja je posljednja ukazala na ovaj problem, o svemu upozorila gradonacelnika, obaviještena je da ce se u skoroj buducnosti na nogostup Mutilske ulice postaviti stupici.


Podijeli: Facebook Twiter