Pula: Studija o procistacu s pogrešnim podacima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Zašto nam lažu da se najljepše pulske plaže protežu od Preluke i Kantride do Kostrene, naziv je otvorenog pisma koje je na adrese gradonacelnika i gradskih vijecnika, direktora Herculanee i svih ukljucenih u odabir lokacije za pulski procistac poslala udruga gradana Za Sisplac.

Pismo je poslano da bi se preispitala odluka Grada Pule da su Valkane jedina i najbolja lokacija za procistac, rekla je tim povodom na konferenciji za novinare u petak predsjednica Zelene Istre Dušica Radojcic.

Otvorenim pismom željelo se, dodala je, potaknuti one koji su ukljuceni u proces odlucivanja da procitaju studiju jer se onda možda ne bi na nju pozivali i vrednovali je kao vrhunsku strucnu analizu na kojoj se temelji odluka da su Valkane najbolja opcija za procistac.

Napomenula je takoder da je ovakva studija još jedan razlog zbog cega je u najavljene izmjene i dopune GUP-a važno ucrtati više lokacija za procistac, a ne samo Valkane kao jedinu mogucu i najjeftiniju varijantu što, na koncu, nije ni tocno.

- Studija tvrtke Jacobs u jednom dijelu teksta primjerice navodi da su turisticke plaže na zapadnom dijelu Pule smještene od Kantride do Preluke, a na istocnoj strani smještene su od Percina do Kostrene. Nadalje, navodi se da se Pula prostire na 400 kvadratnih kilometara te da je Pazin gospodarsko središte Istarske županije, rekla je Radojcic te je dodala da osim toga navode niz propisa na kojima su temeljili svoj rad, a koji su zastarjeli.

Sve to, rekla je, dovodi u pitanje profesionalnost, ozbiljnost, vjerodostojnost i financijski aspekt te studije, ali i svih ostalih. Napomenula je da je navedena studija nacrt konacnog izvješca, no kaže da konacno izvješce ni ne postoji.

Nadležni gradski procelnik Giordano Škuflic joj je potvrdio da je nacrt zapravo konacno, pregledano i odobreno izvješce koje su potvrdili nadležni.


Podijeli: Facebook Twiter