Pula: Stradao pješak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtak u vecernjim satima, na raskrižju Dobriline i Ulice Matka Laginje u Pul, dogodila se prometna nesreca u kojoj je lakše ozlijeden 74-godišnji pješak.

Nesreca se dogodila oko 20,35 sati, kad je 46-godišnjak iz Pule koji je upravljao vozilom marke Mercedes Benz, njemackih registarskih oznaka, kolnikom Dobriline ulice, dolaskom do raskrižja, skrenuo u Ulicu Matka Laginje, gdje je na obilježenom pješackom prijelazu cestu prelazio 74-godišnjak iz Pule.

Buduci se na tom pješackom prijelazu prometom ne upravlja uredajima za davanje prometnih svjetala ni znacima ovlaštene osobe, vozac Mercedesa bio se dužan približavati pješackom prijelazu sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti automobil i propustiti pješake koji su vec stupili na pješacki prijelaz, a što nije ucinio, vec je prednjim dijelom vozila udario u 74-godišnjeg sugradanina.

Puljanin je u naletu prebacen na poklopac motora, nakon cega je pao na kolnik i zadobio lakše ozlijede.

Sudionici nesrece su alkotestirani te je utvrdeno kako vozac nije pod utjecajem alkohola, dok je kod pješaka izmjerena koncentracija od 1,39 promila.

Protiv 46-godišnjaka slijedi podnošenje odgovarajucih pismena poradi pocinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter