Pula: Stotine tisuća kuna za (de)montažu ukrasa

U tijeku je skidanje blagdanskih ukrasa u Puli (M. ANGELINI)
U tijeku je skidanje blagdanskih ukrasa u Puli (M. ANGELINI)

U Puli je u tijeku skidanje novogodišnjih ukrasa. Iako su oni prije nekoliko godina doista bili osvježenje u uređenju grada, ove godine su mnogi izgledali pomalo "ugaslo". Uz to, pojedini dijelovi grada uopće nisu bili ukrašeni. Zašto je tomu tako te misle li se ukrasi obnoviti, a možda i kupiti koji novi, upitali smo nadležne u Gradu.

Kako se navodi u njihovom odgovoru, u 2012. godini "za božićno-novogodišnje ukrašavanje osiguran je iznos od 315 tisuća kuna, od čega je 272.185 kuna utrošeno za postavljanje, a preostali će se dio sredstava utrošiti na skidanje prigodnih ukrasa". Dakle, kupljen nije niti jedan novi ukras. Kako dalje navode, javni natječaj za prigodno ukrašavanje na području Grada Pule raspisuje Herculanea, a navedene je poslove u protekloj godini obavljala tvrtka Sandi d.o.o., koja je dala najpovoljniju ponudu.

Na naš upit koliko su ukrasi stari odgovaraju da je većina nabavljena 2008. godine, također putem javnog natječaja.

Na pitanje zašto pojedini dijelovi grada nisu dobili niti jedan jedini ukras nismo dobili odgovor. Nadamo se ipak da će ove godine Grad i njima upaliti koju lampicu. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter