Pula: Stipendije za izvrsne studente

(Arhiva G. I.)
(Arhiva G. I.)

Na stranicama pulskog Sveučilišta Jurja Dobrila objavljen je natječaj za dodjeljivanje stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija. Mjesečni iznos stipendije je 700 kuna. Student se može prijaviti na natječaj u jednoj od dvije kategorije - prva obuhvaća studente koji prvi put upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (preddiplomski studij), a druga studente viših godina studija na obje razine studija te studente koji prvi put upisuju prvu godinu druge razine studija (diplomski studij).

U ovoj se godini dodjeljuje 31 stipendija s tim da se u prvoj kategoriji dodjeljuju tri (10 posto od ukupno raspoloživih sredstava za stipendije), a u drugoj 28. Pravo na stipendiju imaju redoviti studenti koji su na saveučilištu upisani na preddiplomski sveučilišni studiji, diplomski sveučilišni studiji, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij i preddiplomski stručni studij.

Pravo na stipendiju nemaju studenti koji imaju zaostajanja tijekom studija, apsolventi, oni koji imaju upisano mirovanje studija u akademskoj godini u kojoj se provodi natječaj i koji promijene studijski program. Prijave za dodjelu stipendije traju do 28. veljače, a sve dodatne informacije o tome u kojim se kategorijama stipendije dodjeljuju i kako se rangiraju stipendisti dostupne su na stranicama sveučilišta. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter