Pula: Starica ubijena u stanu u centru Pule?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cijeli dan krim-policija je u stanu na trecem katu zgrade u Dobrilinoj 4 u središtu Pule obavljala ocevid u potrazi za tragovima koji bi pomogli u razjašnjavanju sumnjive smrti 72-godišnje Puljanke Koviljke R. cije je beživotno tijelo pronadeno u stanu jucer nešto iza 21 sat.

Da je žena pronadena mrtva u svom stanu policija je objavila tek dan kasnije, odnosno, danas poslijepodne, nakon što je temeljem naloga državnog odvjetništva u pulskoj Opcoj bolnici obavljena obdukcija ciji su rezultati pobudili sumnju da je 72-godišnjakinja ubijena.

Naime, mrtvozornik je još u utorak nakon otkrica koje je poprilicno šokiralo stanare Dobriline 4 pregledao beživotno tijelo žene, no nije mogao utvrditi uzrok smrti pa je tijelo prevezeno na obdukciju.

Stanarka zgrade koja živi u stanu ispod 72-godišnjakinje ispricala nam je da je tijelo žene otkriveno nakon što je i ona sama posumnjala da se nešto dogodilo toj ženi koja sa susjedima nije pretjerano komunicirala niti se s njima družila.

Bilo je uobicajeno da se iz stana u desetljecima staroj zgradi cuju koraci žene koja je živjela sama ili drugi zvukovi koji bi ukazivali na njezinu prisutnost u stanu. No njihov je izostanak pobudio crne slutnje susjede koja je ipak, kako sama priznaje, pomislila da je žena možda umrla prirodnom smrcu.

- Sinoc nešto iza 21 sat nazvala sam Hitnu pomoc jer sam mislila da je žena ili mrtva ili u nesvjestici. Nisam mogla ni sanjati da bi se radilo o ubojstvu. Ubrzo su stigli  hitna i policija. Stan je bio zakljucan, a kljuca, koliko znam, nije bilo u vratima. Navodno nema ni tragova provale u stan, ispricala nam je stanarka Dobriline 4, zgrožena mogucnošcu da se u njihovoj zgradi dogodilo ubojstvo.

Policijskom ocevidu prisustvovali su zamjenik Županijske državne odvjetnice Mirko Grujic te patolog i sudski vještak dr. Ilija Kucinar koji nisu željeli davati nikakve izjave za javnost.

Nataša Vitasovic, glasnogovornica PU istarske izjavila je da ce ocevid potrajati više sati te da nikakvih informacija o tomu je li utvrdeno da je doista rijec o ubojstvu, nacinu na koji je pocinjeno, kao ni eventualnoj sumnji u identitet ubojice i drugih detalja nece biti ni sutra ujutro.

Osim toga, buduci da obitelj pokojne žene poslijepodne još nije bila obaviještena o njezinoj smrti policija nije željela medijima potvrditi njezin identitet. (M. KOŠTA; snimio D. ŠTIFANIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA

 


Podijeli: Facebook Twiter