Pula: Stali radovi na OŠ Veruda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I dok su svi reflektori trenutno upereni u novu školu na Velom Vrhu, pa ce, eto, njima u ponedjeljak biti obasjana i premijerka Jadranka Kosor da bi svecano presjekla vrpcu, u sjeni Vladinih projekata ostaje Osnovna škola Veruda.

Ondje su, naime, radnici poduzeca "Vladimir Gortan" iz Pazina - koji su na natjecaju dobili posao nadogradnje te škole, a prema projektu koji provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - nedavno napustili gradilište.

Razlog je, kako piše u dopisu koji je predsjednik Uprave "Vladimira Gortana" Milan Damijanic uputio nadležnom ministarstvu, to što nije došlo do sklapanja aneksa ugovora za dodatne radove u iznosu od procijenjena dva milijuna kuna.

- Nastojat cemo da troškovi zaštite od propadanja vec izvedenih radova budu što manji tako da cemo poduzimati samo mjere zaštite koje su nužne i nadati se da ce u kratkom periodu doci do nastavka obustavljenih radova, piše u dopisu.

Od potrebna dva milijuna kuna, prema sklopljenom ugovoru, Ministarstvo je obvezno osigurati 1,5 milijuna, dok je Grad Pula preostalih 500 tisuca kuna, prema rijecima gradonacelnika, predvidio u ovogodišnjem proracunu.

Grad Pula i Ministarstvo obrazovanja potpisali su 14 milijuna kuna vrijedan sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje škole na Verudi, i to 75 posto iz udruženih sredstava Svjetske banke i državnog proracuna Republike Hrvatske, a 25 posto iz gradskog proracuna.

Ugovor s izvodacem radova, pazinskim "Gortanom", sklopljen je u svibnju 2009. na temelju troškovnika koji je izraden prema glavnom projektu i vec tada se najavljivalo da bi djeca novi dio škole mogla poceti koristiti vec s ovom školskom godinom.

Iako se više puta razgovaralo s predstavnicima Ministarstva koji su zaduženi za ovu investiciju da bi se ugovorili ti dodatni radovi, do potpisivanja aneksa do danas nije došlo, pa su radovi obustavljeni.

- Vjerujem ipak da ce i Grad i Ministarstvo uložiti sve napore da riješe ovaj problem i da se radovi nastave da bi do kraja ove kalendarske godine bili i gotovi, rekla nam je ravnateljica OŠ Veruda Dragomila Batelic, koja je zahvalila poduzecu "Gortan" što su uložili napore i riješili dio problema i u starom dijelu škole, gdje su sanirali prozore i zidove da bi djeca mogla u ponedjeljak startati normalno s nastavom.


Podijeli: Facebook Twiter