Pula: Štakori bježe pred bagerima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Herculanea je od Zavoda za javno zdravstvo zatražila pojacani nadzor gradilišta u Puli jer su staništa štakora i drugih glodavaca poremecena zbog kopanja. Stoga izlaze na površinu i masovnije se pojavljuju i u okolnim objektima, rekao je Nediljko Landeka, voditelj deratizacije u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

- Radovi oko naše zgrade zapoceli su još u veljaci, ali su zbog velike zime ubrzo obustavljeni. Prošli su i veljaca, i ožujak, i travanj, a ništa se nije pomaknulo. Ili nešto ipak jest. Naime, nedavno je iz kanalizacijske cijevi koja je tijekom tih pripremnih radova oštecena i napuknuta izašao štakor velicine macke. Jurio sam za njim, ali ga nisam uspio stici, ispricao nam je Gojko Bursac, stanar zgrade u Sisackoj ulici.

Na problem pojave glodavaca ukazali su nam i stanari drugih dijelova grada.

U Herculanei kažu da je deratizacija kanalizacijske mreže Pule njihova redovita djelatnost koja se obavlja u sklopu održavanja postojece mreže i u cilju sprjecavanja zaraznih bolesti. No, zbog trenutnih radova na infrastrukturi, u dogovoru s Gradom Pula, obavit ce i dodatnu deratizaciju.

- Tom cemo deratizacijom obuhvatiti dijelove Zagrebacke ulice, rive i Vodnjanske ceste, kaže u svom odgovoru direktor ove tvrtke Igor Stari. (S. ZRINIC TERLEVIC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter