Pula: Srušio se bor i uništio automobile


U nedjelju se u Puli zbog jake kiše i vlažnog tla srušio 12-metarski bor promjera oko 70 centimetara pri čemu je oštetio šest vozila na parkingu Stara tržnica bb preko puta pisarnice.

Pet vatrogasaca je u dva vozila, po dojavi koju su primili u 3.34 sati, izašlo na teren gdje su "oslobađali" vozila do 9.15 ujutro. Kontaktirani su vlasnici vozila, policija i Herculanea koja je vatrogascima pomogla podići masivno stablo s automobila.

Iako je, prema podacima koje smo danas ujutro dobili od policije, bor oštetio šest vozila, na parkingu smo danas prijepodne ugledali tri oštećena vozila - suzuki splash i škodu fabiju s kojih su grane bora uklonjene, dok je na vozilu mercedes A140, koji je bio prvi na udaru, još ležalo teško stablo. Od vatrogasaca saznajemo da je vjerojatno taj vlasnik tražio da se bor ne uklanja s njegovog auta dok se ne izvrši uviđaj radi osiguranja.

Tijekom noći kontaktirani su i vlasnici susjednih vozila kako bi pomaknuli svoje automobile i oslobodili površinu za intervenciju. (T. GRBIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter