Pula: Sportski kamp na Marsovom polju 2013.?

Idejno rješenje Sportskog kampa Marsovo polje (arhiva/M. ANGELINI)
Idejno rješenje Sportskog kampa Marsovo polje (arhiva/M. ANGELINI)

"Nakon što je izrađeno idejno rješenje i izdana lokacijska dozvola realizirani su svi preduvjeti da se od države ishodi zemljište bivšeg vojnog poligona na Marsovom polju za potrebe izgradnje sportskog kompleksa NK Istre 1961.

S državnom Agencijom za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), koja daje pravo građenja na toj površini, a od koje imamo čvrsta obećanja da će klubu dodijeliti površinu kada budu ispunjeni uvjeti - koji su sada ispunjeni - predstoji nam konačni dogovor. Vjerujem u pozitivno rješenje te početak izgradnje sportskog kampa iduće godine", rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na današnjem neformalnom druženju s novinarima.

Između ostalog, spomenuo je prošlog tjedna osvojenu nagradu za kreativnost i inovaciju za projekt e-Vrtići te skorašnje otvaranje dječjeg vrtića Zvjezdice. Za taj je objekt Grad Pula aktivirao pravo iz ugovora s izvođačem radova te će obračunati penale za probijanje roka. Točan iznos penala znat će se po okončanju projekta.

Također, Miletić vrlo skoro očekuje i raspisivanje natječaja za odabir izvođača za izgradnju velikog kružnog toka u Šijani, koji bi, po obećanjima, trebao biti dovršen do početka iduće turističke sezone. Osvrnuo se i na bratimljenje Pule i Sarajeva te netom okončanu uspješnu turističku sezonu.

Za kraj je ponovio da trenutno od nastavka proširenja obilaznice nema ništa, jer gradski proračun zasad ne dozvoljava tako velika ulaganja.

Miletić se osvrnuo i na poznate probleme s površinom na kojoj je predviđena garažna kuća u Kandlerovoj ulici, gdje postoji vlasništvo i pravo građenja tvrtke PZ ulaganja.

- Prije 2005. godine, dakle prije dolaska na vlast aktualne vladajuće koalicije, definirani su rokovi pa 18 mjeseci, koliki je rok izgradnje, počinje teći tek konačnim rješenjem konzervatora. Takvo rješenje još nije izdano. Situacija nije laka i teško je pronaći izlaz iz ovog začaranog kruga. Arheološke nalaze s te lokacije pokušat ćemo smjestiti u tvrđavu Fort Bourguignon, pojasnio je Miletić, dok je o budućem memorijalnom dijelu Titovog parka, na kojem će se postaviti biste istarskih antifašista, nasuprot Muzeja suvremene umjetnosti, rekao da time Pula pokazuje svoje antifašističko opredjeljenje i identitet te povijest. (piše G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter