Pula: Sportske igre Matice umirovljenika

Umirovljenici su se natjecali i u šahu (S. Z. T.)
Umirovljenici su se natjecali i u šahu (S. Z. T.)

Danas su u Puli održane 6. sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije. Igre su svečano otvorene u jutarnjima satima u Domu hrvatskih branitelja, a prisustvovao im je i istarski župan Valter Flego koji se obratio u ime Županije, ali i domaćina Grada Pule, jer je gradonačelnik Boris Miletić bio spriječen.

U prigodnom obraćanju naveo je da, kao župan, radi sve što može i što je u njegovoj moći da svima u Istri bude bolje.

- Naša je najveća snaga zajedništvo cijele Istre, gradova, općina i ljudi. Moram istaknuti da su tako definirani i naši prioriteti, među kojima se, uz razvoj gospodarstva, nalazi i pomoć vama, umirovljenicima, koji ste nam ostavili cijeli izgrađeni sustav. Sada je na gradovima i Županiji da vama omogući jednostavan život. Povećati mirovine ne možemo, ali može izgraditi objekte da bi vam bilo bolje, a upravo je takav naputak dan gradonačelnicima i načelnicima da to ugrade u proračune za iduću godinu, rekao je Flego prije otvaranja igara.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić zahvalio je Gradu i Županiji koji su podržali organiziranje ovih šestih igara, unatoč teškim vremenima. Spomenuo je da se ove godine natječu sve udruge Matice umirovljenika, njih 11, s ukupno 161 sportašem. Uz udruge iz Buzeta, Poreča, Labina, Pazina, Rovinja, Pule, Fažane, Svetvinčenta, Bujštine (Umaga, Buja i Novigrada), Kanfanara i Žminja, ove godine pridružili su im se i sportaši Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" te šahovske ekipe kluba "Uljanik" i Čitaonice Kluba umirovljenika.

- Sportaši će se natjecati u šahu, pikadu i kartanju, muškom i ženskom boćanju te streljaštvu. Dio natjecanja održat će se u Domu hrvatskih branitelja, dio u Domu boćanja "Uljanik" na Verudi, a streljaštvo u Samačkom domu Uljanika, naveo je Stermotić te svim sudionicima zaželio uspjeh u natjecanjima. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter