Pula: Sportska lučica Delfin ostaje bez koncesije?


Čeka li sportsku luku Delfin jednaka sudbina kao i druge lučice na jugu Istre, koje su redom izgubile koncesije? Pitanje je to koje se nameće nakon posjeta inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Inspektori su na Delfinu evidentirali nepravilnosti zbog kojih su zaključili da se koncesionar, PŠRD Delfin, ne ponaša u skladu s koncesijskim ugovorom.

Napomenimo da je, tako nas barem uvjeravaju u PŠRD-u, riječ o jedinoj sportskoj luci na Jadranu koja je dobila koncesiju od države.

Inspekcija sada zamjera to što se na Delfinu obavlja gospodarska djelatnost, odnosno što postoje stolar, mehaničar i plastičar. Svi oni moraju van iz lučice. Plastičar navodno mora čak i srušiti svoju halu.

No, Ministarstvo je 2009. izdalo koncesiju pulskoj lučici na osnovu zatečenog stanja, a u tom trenutku u njoj su radili isti taj stolar, mehaničar i plastičar. Nejasno je stoga što je sada pošlo po zlu. Zašto građani više neće moći koristiti usluge koje su im potrebne? Pita se to i vodstvo PŠRD-a.

Predsjednik tog društva Dragan Perović kaže da su zatražili tumačenje resornog ministarstva. Ni njemu, kao i većini korisnika s kojima smo razgovarali, nije jasno zašto odjednom ne valja ono na što godinama inspekcija nije obraćala pažnju. Perović konstatira da njihovo društvo nije registrirano za obavljanje gospodarske djelatnosti te da se njome ni ne bavi.

Osim tih djelatnosti, u lučici se više neće moći izvlačiti ni veća plovila, odnosno jedrilice koje ne mogu na običan navoz, nego ih se iz mora izvlačilo autodizalicom. Te je usluge pružao jedan privatnik, što po mišljenju inspekcije opet nije u skladu s ugovorom. (piše B. ŽIŽOVIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter