Pula sport u plusu 1,2 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javna ustanova Pula sport prihodovala je u 2008. godini 1,25 milijuna kuna. Prihodi su u protekloj godini iznosili 10,8 milijuna kuna, rashodi 9,6 milijuna, a najzaslužnije za milijunski plus u poslovanju Javne ustanove su pulske dvorane, prvenstveno Dom sportova Mate Parlov te SRC Mirna i Dom brace Ribar.

Bez obzira na veliku iskorištenost termina pulskih klubova te u 2008. godini smanjenje broja unajmljivanja "komercijalnih" sati u usporedbi s 2007., najveca pulska sportska dvorana, ona Doma sportova Mate Parlov, prihodovala je protekle godine od iznajmljivanja oko 860 tisuca kuna. Ponajviše je to zasluga iznajmljivanja u svrhu rekreacije: najveci su korisnici gradske lige malog nogometa, odbojke i košarke. Posebno se isticu malonogometne aktivnosti sa, sveukupno, gotovo 300 sati unajmljivanja dvorane kroz tri lige i cetiri malonogometna turnira što je, pokazuje izvještaj, itekako isplativo Domu sportova Mate Parlov, dok se odbojka i košarka više odraduju u SRC-u Mirna i Domu brace Ribar. Treba se svakako uzeti u obzir da u "komercijalne" sate spadaju i medunarodni turniri, državna prvenstva, utakmice i treninzi reprezentativnih selekcija te razni kampovi i tecajevi.

Lani je investirano više od milijun kuna u pulske sportske objekte. Najviše u drenažni i sustav navodnjavanja (184 tisuce kuna) i zaštitne ograde (126 tisuca kuna) za nogometna igrališta u Štinjanu i Velom Vrhu te pregradu velike dvorane Doma sportova Mate Parlov (175 tisuca kuna), cime se dobila mogucnost istovremenog treniranja nekoliko sportova. Medu vece investicije spada i popravak parketa u dvorani za stolni tenis i boks Doma sportova.


Podijeli: Facebook Twiter