Pula sport: Sportska godina počinje školom trčanja


Pula sport preoblikovala se 7. siječnja 2015. godine iz javne ustanove u trgovačko društvo. Označivši to kao početak nove ere,  bivši ravnatelj, a sada direktor Erik Lukšić, ustvrdio je da je tvrtka registrirana za brigu o sportskim objektima, ali da se preoblikovanjem napravio iskorak. Stoga će, kako se slikovito izrazio, "umjesto samo o hardveru, brinuti i o softveru".

Svaki mjesec jedan sport

- Preoblikovanjem smo stekli uvjete za organizaciju sportskih turnira i kampova, organizaciju koncerata i priredbi, smještaja, kao i za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. U skladu s tim odlučili smo osmišljavati i biti nositelji aktivnosti kojima ćemo potaknuti što više sugrađana da se bave raznim oblicima tjelesnog vježbanja, a prije svega da to bude usmjereno na zdrav život i da se naglasak stavi na zdrave aktivnosti, naveo je Lukšić.

Spomenuo je tako da će sve započeti već danas, doduše glazbenom aktivnošću, prigodnim koncertom u Pattinaggiju za sve zaljubljene, koja, iako nema izravne veze sa sportom, ima s Pula sportom, tvrtkom koja je prepoznala jednu lijepu manifestaciju. No, već u ožujku započinju konkretne sportske aktivnosti i to 2. ožujka kada započinje adidasova škola trčanja.

- U travnju kreće već tradicionalno "Proljeće u Šijanskoj šumi", dok je svibanj namijenjen akciji u suradnji sa Kineziološkim fakultetom pod nazivom "Pokreni se". Štoviše, zadovoljni su odazivom na prvu takvu manifestaciju prije dvije godine u našem gradu pa će ove godine upravo iz Pule krenuti ta akcija za cijelu Hrvatsku. U lipnju je potom na redu rukometni turnir u Domu sportova "Mate Parlov", a u srpnju "Base box" dvotjedna plesna radionica koja će također biti u Domu sportova, naveo je taksativno direktor Lukšić.

Aktivnosti se potom nastavljaju u rujnu košarkaškim turnirom i lani započetom manifestacijom "Jesen uz Lungomare", koji se veže uz Svjetski dan srca. U listopadu će u Domu sportova biti univerzalna sportska škola, u studenom kuglački turnir za rekreativce koji za cilj ima promoviranje kuglane u Domu sportova, dok se za prosinac najavljuje iznenađenje o kojem za sada direktor Lukšić nije želio govoriti.

Stiglo već stotinu prijava

Vedran Lozanov, glavni trener zagrebačke adidas škole trčanja, i Igor Blašković, voditelj pulske škole, predstavili ove aktivnosti i u Puli. Lozanov je pritom naglasio da je idejni začetnik tog projekta, organizator i voditelj Nedeljko Vareškić, predsjednik Društva športske rekreacije "Aktivan život".

- Projekt se provodi već pet godina i mogu reći da je dosad trčati naučilo više od 2.500 članova. Drago mi je da se nakon Zagreba i Rijeke širimo i na Pulu koja nije najveći grad, ali ima veliki broj zainteresiranih pa smo već dobili više od stotinu prijava za ovu školu trčanja. Taj će broj do kraja veljači još i rasti, naglasio je Lozanov i dodao da je cilj okupiti rekreativce, one koji se dosad nisu bavili sportom ili su se bavili u mladosti, žele početi ili na prijedlog liječnika ili u terapeutske svrhe - svi su dobrodošli. (S.ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISAKNOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter