Pula Sport obnovio oba igrališta na Stoji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko trgovačko društvo Pula sport d.o.o. u cijelosti je obnovilo vanjska igrališta na Stoji nadomak osnovne škole. Na igralištima, o kojima se proteklih godina često pisalo zbog derutnosti i vandalizma, zamijenjene table na koševima, ofarbane konstrukcije i tribina, kao i golovima za rukomet i mali nogomet te oličena oba igrališta. Usto, na dijelu velikog igrališta i na manjem igralištu, onom košarkaškom od prije postavljeni reflektori za noćnu rasvjetu, stavljeni su u funkciju što će zasigurno oduševiti mnogobrojne pulske rekreativce.

Građani sprječavaju devastaciju

Kako je istaknuo direktor Ivan Glušac na konferenciji za novinare, Pula sport je, od 1. siječnja ove godine odlukom Gradskog vijeća, preuzeo na upravljanje i održavanje 27 različitih sportskih igrališta po Puli na 17 lokacija. U obnovu igrališta na Stoji uloženo je 30-ak tisuća kuna, a godišnji proračun za ovakve akcije iznosi 350 tisuća kuna.

- Sportska igrališta na Stoji sastoje se od većeg multifunkcionalnog s terenima za mali nogomet, rukomet i tri košarkaška terena, te košarkaškog igrališta. Ovdje je bila izuzetno loša situacija i stoga smo sveukupno rekonstruirali deset košarkaških konstrukcija, tabli i koševa, uredili tribinu na košarkaškom igralištu i okolnu hortikulturu. Nećemo stati samo na ovoj lokaciji, popravljat ćemo i ostala pulska sportska igrališta, a zamolio bi sve građane da ne devastiraju imovinu kako bi ona služila svima, rekao je Glušac.

Upravo da bi se sačuvala renovirana igrališta Pula sport je postavio table upozorenja, na kojima se korisnike i posjetitelje moli da održavaju red i čistoću jer igrališta služe svim građanima, te da, u slučaju bilo kakvih devastacija, nazovu kontakt broj 098-219-055 ili prijave na e-mail: [email protected].

Pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić istaknuo je da Grad Pula trećinu proračuna odvaja za društvene djelatnosti, od čega 20 milijuna kuna za sport, a osim toga velika se sredstva izdvajaju za održavanje i izgradnju novih igrališta. Usto, rekao je Matić, 820 tisuća kuna izdvaja se za održavanje brojnih dječjih igrališta po Puli.

Otvaranju renoviranog igrališta prisustvovala je i delegacija Košarkaškog kluba Stoja koja ga u proteklih 40-ak godina često koristi.

Škola košarke i Ljetna liga

- Drago mi je da je Grad obnovio ova igrališta koja mi godinama koristimo te su na njima mnogi Puljani proigrali. I dalje ćemo rad bazirati na djeci, te pozivam sve Puljane na rekreativno igranje košarke ovdje, svi su dobro došli. Mi ćemo posljednja dva tjedna u lipnju za pulsku djecu organizirati Dječju školu košarke, te u srpnju Ljetnu rekreativnu ligu, poručio je Mišković. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter