Pula: Spor Grada i HT-a građanima otežava život

Stanari bez telefona, interneta i televizije (D. MEMEDOVIĆ)
Stanari bez telefona, interneta i televizije (D. MEMEDOVIĆ)

- Apsurd je da u 21. stoljeću živimo bez telefona, interneta i televizije. To traje od 25. svibnja i otad pa do sada ništa se nije pomaklo s mrtve točke. Svakodnevna nesuvisla opravdanja i savjete više ni ne slušamo, a najgore od svega je što se tome ne nazire kraj, riječi su to predstavnice stanara zgrade u Maksimijanovoj ulici koji od 25. svibnja, otkako je nastao spor između Grada Pule i Hrvatskog telekoma, žive kao u kamenom dobu, rekla je.

Veli nam da je takav način života u današnje doba poprilično neugodan jer se osjećaju odsječenima od ostatka svijeta.

- Komunikacija i protok informacija u današnje je doba ključ svega, a mi toga nemamo već danima. Da bi stvar bila gora, ne samo da ispaštamo zbog nečije tuđe pogreške, već tu pogrešku i plaćamo, rekla je predstavnica.

Napomenula je da je već bezbroj puta nazvala HT da bi pokušala naći rješenje, ne samo za svoju zgradu, već i za one druge koje imaju isti problem, no konkretnog rješenja nema. Zbog kakve-takve komunikacije, naša sugovornica je prisiljena kupiti stick za prijenosno računalo da bi bar donekle bila u kontaktu s ostatkom svijeta.

- Sve to košta. Stalno nam govore da se strpimo, da će nas preusmjeriti nekamo, koji put kažu da to nije njihov problem, no računi uredno stižu kao da je sve u redu, rekla nam je ogorčeno, kazavši da pretpostavlja da isti problem ima stotine korisnika, no nitko niša ne poduzima. (N. SOFTIĆ i G. ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter