Pula: Spasio dupine od nasukavanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnik pulske Lucke uprave Siniša Kereš u petak ujutro je od nasukavanja spasio dva dobra dupina. Susret s dupinima dogodio mu se dok je bio u redovnom obilasku luke.

- Naplacivao sam sidrišta u luci. Ova dva dobra dupina bila su u samom plicaku u predjelu mandraca. Kad sam shvatio da bi se mogli nasukati krenuo sam barkom prema njima kako bi promijenili smjer. Tu kod mandraca voda je bocata, i mutna je pa bi se dupini lako mogli nasukati, rekao nam je Kereš.

Mladi djelatnik Lucke uprave rekao nam je da su dupini, nakon što se on na barci uputio u njihovu smjeru, na srecu promijenili smjer i uputili se u dublje, u pravcu Valelunge.



- U tom su trenutku dupinima veslaci preprijecili put i ovi su se opet vratili u mandrac. Tada sam opet krenuo prema njima, oni su se tada okrenuli i plivali u moru uz novu cestu. Odjednom su se kod ACI servisa okrenuli prema Uljaniku i krenuli u dublje, rekao nam je Kereš.

Kako je rekao rijec je o lijepim i velikim primjercima koje on u posljednje vrijeme sve cešce srece u pulskoj luci.

- Slikao sam ih mobitelom, i žao mi je da ih nisam bolje uslikao. Znaju oni doci i do marine. Oni naprave dir po luci, nešto pojedu i odu. Cijelo jato dupina možete vidjeti svake veceri oko Punta Krišta. Ima njih ovuda dosta, a ocito se uvijek nade par odvažnih koji naprave dir po pulskoj luci, zakljucio je Kereš.


Podijeli: Facebook Twiter