Pula: Sletio prvi zrakoplov iz Manchestera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulsku Zracnu luku u subotu kasno poslijepodne sletio je prvi zrakoplov kompanije JET2.COM, jedne od vodecih niskotarifnih i leisure tvrtki, a poletio je iz Manchestera i na toj ce relaciji letjeti svake subote, sve do pocetka studenog.

Iz Velike je Britanije prvim letom na ovoj liniji u Pulu stiglo 116 putnika, a na odlasku u Machester ih je bilo 90.

Bruno Rogovic, direktor Zracne luke, rekao je da je rijec o uspostavi suradnje s novom aviokompanijom, jednom od pet novih ove godine, ciji je pocetni booking za let iz Manchestera u Pulu više nego zadovoljavajuc. Shodno tome, rekao je Rogovic, s ovom ce kompanijom pulska Zracna luka dogovoriti suradnju za narednu godinu za letove iz još nekih destinacija.

- Danas je u pulsku luku stiglo ukupno 3.300 gostiju u 18 zrakoplova i iz jednako toliko destinacija. Od toga dva Boinga 777 te Iljušin 96. Od pocetka godine u Pulu je sletjelo oko 36 tisuca putnika što je za 9,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Trend je izuzetno pozitivan i vjerujemo da bi ove godine mogli preci magicnu brojku od 400 tisuca pristiglih putnika u našu Zracnu luku, rekao Rogovic je na prigodnoj svecanosti povodom prvog leta iz Manchestera. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter