Pula: Sletio prvi Ryanair iz Bruxellesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niskotarifna aviokompanija Ryanair u ponedjeljak je prvi put ove godine iz Belgije dovela 112 putnika i to iz Bruxellesa, odnosno zracne luke Charleroi. Rijec je o novoj avioliniji ovog low cost prijevoznika, uz dosadašnju vezu s Londonom i Frankfurtom. Letjet ce dva puta tjedno, ponedjeljkom u 15 sati i subotom u 10 sati, i tako sve do 24. listopada. Predvideno je da ce 34 rotacije dovesti devet tisuca putnika.

Kako nam je kazao direktor Zracne luke Pula Bruno Rogovic, koji je zajedno s predsjednikom Nadzornog odbora aerodroma Valerijom Drandicem, svecano uz nastup mažoretkinja te pice i kolace dobrodošlice docekao nove putnike i posadu aviona, kaže da je to prva veza Pule s Belgijom i Bruxellesom.

"Ryanair je prvi low cost avioprijevoznik u svijetu koji nam je, figurativno receno, doveo Europu. Hrvatska ce ubrzo u Europsku uniju, a mi smo ovim letom vec ušli u Europu. Inace, brojke dolazaka putnika za ovu su sezonu ohrabrujuce. Do jucer je Pula odradila 76 tisuca putnika ili 15,7 posto više nego lani. A glavna sezona tek dolazi. Ocekujemo bum engleskog, ruskog i skandinavskog tržišta", istaknuo je Rogovic.

Dodao je da su tome svakako pripomogli i poticaji iz sustava turistickih zajednica, hotelskih poduzeca i Istarske županije za zracni promet.

Uz Ryanair, što se tice niskotarifnih redovnih letova, ove godine leti Germanwings prema Berlinu i Kölnu, Norwegian Air Shuttle prema Oslu i Stockholmu, a uspostavljen je i nova linija finskog avioprijevoznika Blue1 prema Helsinkiju. Ove godine zracna luka od redovnih linija, niskotarifnih prijevoznika i chartera ocekuje 365 tisuca putnika. (Barbara BAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 


Podijeli: Facebook Twiter