Pula: Slavonska baština na sajmu Zlatne niti

Slavonske delicije na pulskoj tržnici (D. ŠTIFANIĆ)
Slavonske delicije na pulskoj tržnici (D. ŠTIFANIĆ)

U povodu sajma Zlatne niti, u sklopu kojeg će se sve do 18. kolovoza u Puli predstaviti kulturna baština i gastronomska ponuda Slavonije, istarski župan Valter Flego danas je primio izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koje predvodi predsjednik Skupštine Antun Žagar.

Flego je tom prilikom istaknuo da obje županije mogu puno naučiti jedna od druge te da zajedničkim nastupom, uz plasman specifičnih proizvoda, mogu biti konkurentnije na trećim tržištima.

- Nismo si konkurencija, ali možemo se osnaživati na području poljoprivrede, turizma i gospodarstva, rekao je župan. Direktor TZIŽ-a Denis Ivošević poručio je gostima da su u turističkoj zajednici spremni na suradnju, bilo da je riječ o promociji ili o preuzimanju znanja od slavonskih kolega. Mirko Bačić, direktor TZ-a Županje, kazao je da prema istarskom uzoru i Slavonci razvijaju seoski turizam. 

U sklopu sajma danas i sutra na pulskoj tržnici od 8 do 11 sati mogu se kušati slavonski specijaliteti, a od 20 do 1 sat na terasi Doma hrvatskih branitelja, gdje će nastupiti i tamburaši. U prostorijama Hrvatske matice iseljenika u Carrarinoj ulici (kod Županijske gospodarske komore) do 18. kolovoza bit će prodajna izložba slavonskih specijaliteta.

Sajam Zlatne niti proizašao je iz projekta Cesta zlatne niti koji županjski TZ provodi već treću godinu, a u sklopu kojeg je osmišljena tematska ruta od 60 kilometara kroz deset mjesta u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter