Pula: Slatki paketići za djecu u domu

Donacija paketića za djecu u Dječjem domu na Verudi (D. MEMEDOVIĆ)
Donacija paketića za djecu u Dječjem domu na Verudi (D. MEMEDOVIĆ)

Stotinu slatkih poklon paketića jučer je pristiglo za djecu pulskog Doma za djecu na Verudi, i to kao donacija pulske tvrtke Geo Centar. Paketići su silno razveselili djecu koja je s nestrpljenjem čekala trenutak kada će ih otvoriti. Sreća i zadovoljstvo na licima mališana bili su dovoljan znak da je bila ispravna odluka ove tvrtke da ove godine, umjesto darova za poslovne partnere, novac usmjeri na darivanje djece.

- Svake godine tvrtke u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana darivaju svoje poslovne partnere u vidu raznih kalendara, upaljača, kemijskih olovki, no mi smo ove godine odlučili da umjesto toga, taj planirani iznos utrošimo na nešto drugo - na darove za djecu, rekao je direktor tvrtke Orlando Bulešić i dodao da bi volio da i ostale tvrtke slijede njihov primjer, jer smatra da je to "bolje uloženi novac".

Tvrtka je osim pulskog Doma za djecu, poklon paketiće darovala i djeci vrtića Topo Gigio te predškolskom uzrastu Nogometnog kluba Istra.

Istog dana, u Dom za djecu pristiglo je i pregršt drugih darova, od školskog pribora do igračaka, i to od djece pulskih privatnih vrtića. Paketa je bilo toliko da su jedva stali u prostor Doma, no to nikome nije smetalo.

Uz pjesmu i ples, svi su si međusobno poželjeli dobre želje za predstojeći Božić i Novu godinu. Ravnateljica Doma Davorka Belošević izrazila je zadovoljstvo te se zahvalila svima koji su darivali djecu Doma, približivši im na taj način duh zajedništva i darivanja unutar obitelji. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter