Pula: Slana soba ostavila papreni dug

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je Andrija Selak 2010. godine iznajmio poslovni prostor u Vodovodnoj ulici za potrebe otvaranja posebne i jedinstvene ponude u Puli, takozvane slane sobe, nije ni slutio da će mu to donijeti samo nevolje i gomilu dugova. Danas, više od 30 tisuća nenaplaćene zakupnine, 5 i pol tisuća kuna duga za struju i nemogućnost dobivanja ponovnog priključka samo su neki od problema koji su mu ostali.

- Ugovor s dvojicom Riječana, okupljenih u firmi Rovis, potpisao sam 21. listopada 2010. godine, slanu sobu su otvorili u 2011. godini, međutim, ubrzo se pokazalo da to baš i ne ide. Kada sam vidio da mi ne plaćaju zakup, pokušao sam kontaktirati s njima, ali neuspješno, a onda su, nakon osam mjeseci, točnije 11. travnja lani otkazali ugovor po hitnom postupku, iako je otkazni rok bio tri mjeseca. Samo su naprasno napustili prostor.

U srpnju lani isključili su im struju zbog neplaćanja. Odlučio sam ih potražiti i u Rijeci, ali sve što sam saznao bilo je da su se prebacili na drugu adresu, da duguju 80 tisuća kuna i da nemaju imovine iz koje bih se namirio. Zatražio sam savjet dva odvjetnika o mogućnostima utuživanja duga za zakupninu, ali su mi oba savjetovala da mi je to unaprijed izgubljeno vrijeme i novac te da to jednostavno zaboravim, ispričao nam je Selak.

No, da priči ipak nije kraj, govori činjenica da u tom prostoru još uvijek ne može dobiti struju. Problem je što za ponovno ukapčanje Elektroistra traži 1.200 kuna, što Selak ne želi platiti, iako ga ne terete za dug zakupca.

- U međuvremenu, od iskapčanja do travnja ove godine nisam tražio ponovno ukapčanje, jer mi struja u tom prostoru zapravo i nije trebala, niti sam je koristio, niti tražio. Ormarić za struju je bio zaključan, a ključ kod Elektroistre, kako i spada, tako da zaista ne znam kakav je to paušal od 1.200 kuna koji moram platiti, rekao nam je Selak.

Kako saznajemo u Elektroistri, dug za neplaćene račune za potrošenu električnu energiju tražit će upravo od kupca struje s kojim je bio i sklopljen ugovor o opskrbi.

- Što se tiče iznosa od 1.200 kuna, to sigurno nije cijena za ponovno uključenje, koja je 170 kuna, već se to vjerojatno odnosi na neka druga dugovanja koja su poznata vlasniku, kažu u Elektroistri. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter