Pula: Skriveno blago Verude

Učenici OŠ Veruda svoje su radove prodavali u humanitarne svrhe (V. B.)
Učenici OŠ Veruda svoje su radove prodavali u humanitarne svrhe (V. B.)

U pulskoj Osnovnoj školi Veruda održana je humanitarna manifestacija Skriveno blago Verude. Zamisao o manifestaciji zaživjela je prije tri godine, kada je učenik OŠ Veruda koji je bolovao od mišićne distrofije oduševio umijećem izrade origamija. Tako je prve godine krenula humanitarna akcija čiji je cilj bio prikupiti novac za kupnju novih, kvalitetnijih kolica. Akcija je bila vrlo uspješna, no nažalost dječak je preminuo. U spomen na njega, OŠ Veruda u suradnji s Društvom distrofičara Istre svake godine priprema ovu humanitarnu priredbu.

Učenici su u holu škole izložili vlastite radove, uglavnom božićne i novogodišnje ukrase, koji su se prodavali u humanitarne svrhe. U dvorani, pred brojnim posjetiteljima, izveli su bogat zabavno-glazbeni program. Osim učenika nastupili su članovi plesnih skupina Sense and Dance, AB Original, glazbenici Čarobne frule, udruga Birikina, simpatične pripovjedačice Ina i Željka iz udruge Pusti priču, a priređena je i disko čajanka.

U učionici matematike odvijao se program "Put u prošlost s VIII. c", a u učionici engleskog jezika kreativne radionice i sportske igre. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter