Pula: Skočio s Kanjona i umalo slomio kralježnicu

Kanjon na pulskoj Verudeli odakle je skočio poljski turist te se ozlijedio (D. MEMEDOVIĆ)
Kanjon na pulskoj Verudeli odakle je skočio poljski turist te se ozlijedio (D. MEMEDOVIĆ)

Za 41-godišnjeg poljskog turista tragično je mogao završiti današnji skok u more s Kanjona na pulskoj Verudeli, odakle s vrtoglavih visina skaču smo oni tome najvičniji. Iako su prve informacije govorile da je Poljak, koji s prijateljima ljetuje na Verudeli, zadobio za život opasne ozljede te da je slomio kralježnicu, liječnik pulske Hitne pomoći Fedor Butković rekao nam je da se ne radi o vrlo teškim ozljedama. "Prve procjene govore da je riječ o nategnuću mišića, stradali je pokretan, a sad ga čeka rendgen snimanje", rekao je dr. Butković, pomalo ljutit na poljskog turista koji si je dozvolio takvu ludost.

Nezgoda se dogodila u poslijepodnevnim satima, oko 15.30 sati, kada je turist prilikom skoka nezgodno doskočio u more, a prvi su u pomoć priskočili spasitelji s obližnje Havajske plaže koji su ga podigli na barku te prenijeli do nepristupačne obale zbog čega je i pružanje prve liječničke pomoći bilo otežano.

Na mjestu događaja, na Kanjonu, nakon što je stradali prevezen u bolnicu, sreli smo njegove zabrinute prijatelje. Ispričali su nam da nisu vidjeli što se točno dogodilo ni s koje je visine skočio njihov prijatelj. "Živ je. Koliko smo uspjeli vidjeti, nije ni dobro, ali ni jako loše", rekao nam je mali Max koji s roditeljima ljetuje na Verudeli i jedni od njih govori engleski. (Vesna KAPELOTO; snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter