Pula: Skočio s kanjona i teško se ozlijedio

Kanjon na Verudeli (M. ANGELINI)
Kanjon na Verudeli (M. ANGELINI)

Skočivši u more s kanjona na pulskoj Verudeli 34-godišnji Zagrepčanin zaradio je teške ozljede - udario je leđima o morsku površinu pa je plovilom Pomorske policije prevezen do Bunarine i odatle vozilom Hitne pomoći do pulske opće bolnice.

Policija je izvijestila da je Zagrepčanin preskočio zaštitnu ogradu oko kanjona te skočio s visine od oko 15 metara. Od glasnogovornika pulske opće bolnice Gorana Paića doznajemo da je 34-godišnjak s ozljedama kralježnice hospitaliziran na Odjelu neurokirurgije, a stanje mu je stabilno. Događaj se zbio jučer oko 18 sati.

Na kanjonu danas nismo naišli niti na kupače niti na skakače, već samo na nekoliko prolaznika, gostiju koji su odsjeli na Verudeli, koji su pogledavali u more i visoke stijene preko ograde. Premda o konkretnom događaju ne znaju ništa, čudili su se pričama Puljana o skokovima s kanjona.

- Moraš biti lud da skočiš odavde, kazao je jedan muškarac ne usuđujući se prići ogradi oko kanjona na manje od jednog metra i pokazujući supruzi bor na čijim je granama netko čavlima zakucao daske.

- Nisu valjda još i ljestve napravili da bude više i da skaču s krošnje?!, zgražao se čovjek sklanjajući pogled u stranu.

Kada smo mu kazali da je skakanje s kanjona dugogodišnja zabava hrabrijih Puležana, ali i da je u srijedu tu stradao Zagrepčanin, odvratio je: "Jedno je kad živiš na moru i rasteš na ovim stijenama, a sasvim drugo kada si na nepoznatom terenu i more vidiš samo onda kada si na godišnjem odmoru."

Nedugo nakon njegova odlaska do ograde oko kanjona stigla su dva mladića u kupaćim gaćicama. Jedan od njih bez straha se popeo i sjeo na ogradu pozirajući prijatelju s fotoaparatom. Ni oni nisu čuli za stradavanje Zagrepčanina, a skok u more s kanjona ne pada im na pamet. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter