Pula: Skelom oštetili fasadu koju ureduju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 9. do 14. prosinca pulski gradonacelnik Boris Miletic donio je 15 akata, medu ostalima i odluku o stjecanju udjela u kapitalu trgovackog društva Pevec u stecaju, i to pretvaranjem potraživanja u uloge, koju je nedavno potvrdilo i Gradsko vijece.

Potraživanja Grada prema Pevecu iznose ukupno 1,5 milijuna kuna, no ulog nece biti toliki, vec ce iznositi 232 tisuce kuna. Razlog tome je, kako piše u obrazloženju odluke, što naplativost tražbina vjerovnika drugog isplatnog reda, u koji spada Grad Pula, niti u najpovoljnijem scenariju provodenja stecaja prema redovnom stecajnom modelu (dakle, rijec je o likvidaciji) ne može prijeci 15 posto vrijednosti tih tražbina.

Takoder, niti se vrijednost za koju se te tražbine pretvaraju u poslovne udjele ne mogu vrednovati na višoj razini. Po okoncanju postupka provedbe stecajnog plana, 232 tisuce kuna predstavljat ce 2.321 dionicu preoblikovanog trgovackog društva Pevec nominalne vrijednosti sto kuna.



Donesena je i odluka o financiranju hitne sanacije procelja na zgradi Maksimijanova 2/Sergijevaca 18 u iznosu od ukupno 88.439 kuna koji ce u cijelosti platiti Grad. Hitna sanacija je potrebna jer je tijekom sanacije krova, koja se izvodi u sklopu projekta Dolcevita, prilikom postavljanja skele došlo do znatnog oštecenja procelja te postoji opasnost od daljnjih lomova dijelova fasade i ugrožavanja sigurnosti ljudi u pješackoj zoni.

Buduci da suvlasnici zgrade ne mogu sudjelovati u troškovima sanacije, dali su pisanu suglasnost Gradu da u cijelosti snosi troškove sanacije procelja zgrade, s time da Grad za odgovarajuce razdoblje bude osloboden placanja svoga dijela zajednicke pricuve.

Gradonacelnik je donio i odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata tijekom božicnih i novogodišnjih blagdana. Tako restorani i barovi mogu poceti raditi u 6 sati i završiti do 24 sata, a u razdoblju od 15. prosinca do 15. sijecnja ugostiteljski objekti iz navedenih skupina mogu raditi od 6 do 2 sata.

Tijekom doceka Nove godine ugostiteljskim objektima se odobrava produženo radno vrijeme, i to do 5 sati.

Na Stoji parcela prodana za 1,2 milijuna eura

Gradonacelnik je donio i odluku o kupoprodaji gradevinskog zemljišta na Stoji u iznosu od 1,2 milijuna eura, koju je takoder potvrdilo Gradsko vijece na posljednjoj sjednici.

Radi se o zemljištu na potezu izmedu autokampa Stoja i Valovina površine 4.298 cetvornih metara, ciji je kupac zagrebacka tvrtka Lenox bila jedina zainteresirana. Kupac je izjavio da ce iznos od 1,2 milijuna eura platiti u cijelosti u roku od 60 dana od potpisivanja ugovora te je stoga dobio popust od 10 posto.


Podijeli: Facebook Twiter