Pula sjedište završnice studentskih igara

Boris Miletić i Zrinko Čustonja (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić i Zrinko Čustonja (M. MIJOŠEK)

Svečano potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji Javne ustanove Pula sport s Hrvatskim akademskim sportskim savezom, kojim Pula postaje sjedište završnice studentskih igara za studente svih sveučilišta i veleučilišta s područja Hrvatske, održano je danas u Domu sportova Mate Parlov. Sporazum, za razdoblje od tri godine s mogućnošću produžetka, potpisali su gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik HASS-a Zrinko Čustonja. Igre će se održati sredinom svibnja ove godine, a očekuje se dolazak više od 500 studenata iz svih dijelova Hrvatske.

- Dugo smo tražili grad koji bi bio sjedište završnice studentskih igara. Tražili smo grad koji će imati i ponuditi nam dobru infrastrukturu, logistiku i sve što je važno za održavanje takvog događaja. Sve smo to našli u Puli, rekao je Čustonja. Odlučeno je da će se završnice igara održavati u Puli idućih pet godina čime će, među ostalim, dati podršku u razvoju Pule kao mladog sveučilišnog centra.

Čustonja je, također, najavio da će se kao savez u veljači kandidirati za studentsku univerzijadu. Dodao je da su studentske igre jedan od najmasovnijih sportskih sustava u zemlji. Igre podrazumijevaju natjecanje u osam do devet sportova poput odbojke, stolnog tenisa, nogometa, košarke i tako dalje, a utakmice će se održavati u prostorima JU-a Pula sport i Grada Pule te dijelom i na određenim sportskim terenima na Verudeli.  

- Odredili smo da ćemo razvoj temeljiti na znanju. Ukoliko želimo biti studentski grad, studentima moramo ponuditi i druge sadržaje jer sveučilište ne čine samo zgrade, rekao je Miletić i dodao da mu je drago što se u Puli učenici rano uključuju u sportske aktivnosti. Izrazio je zadovoljstvo što je Pula odabrana kao mjesto održavanja završnice studentskih igara te rekao kako vjeruje da će to i pulskim studentima i ostalima pružiti dodatni motiv za bavljenje sportom. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter