Pula: Šestotinjak mještana feštalo na Monvidalu

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Ispred utvrde na pulskom Monvidalu, sinoć je održana fešta tamošnjeg Mjesnog odbora. Čak šestotinjak mještana svih uzrasta, od najmlađih, pa do nonića, zabavljalo se ondje, uz jelo, piće i svirku harmonikaša.

Vijeće Mjesnog odbora Monvidal izabralo je najljepše okućnice na području svoga mjesnog odbora, pa su njenim vlasnicama ovom prigodnom i dodijeljene diplome, odnosno nagrade.

Za prvo mjesto i nagradu u vidu poklon bona u iznosu od 500 kuna osvojile su Daniela i Antonia Šterpin u Ulici Frane Flega 22, drugu nagradu i bon od 300 kuna osvojila je Dolores Rojnić, također iz Ulice Frane Flega 32, a treću nagradu i 200 kuna Vesna Percan, iz Ulice Petra Studenca 31.

Kako doznajemo od Stanka Vareška, vijećnika u Vijeću Mjesnog odbora Monvidal, na ovom se je brežuljku s austrijskom utvrdom na vrhu razvio pravi mali "gradić" koji okuplja oko tri tisuće stanovnika.

- Vijeće je već 15-ak godina intenzivno angažirano na rješavanju komunalnih problema, a u suradnji sa službama Grada Pule, uspješno ih i rješava. Tako su gotovo u potpunosti riješeni problemi po pitanju prometa, javne rasvjete, asfaltiranja ulica, dječjih igrališta, održavanja i slično.

No, uslijed izgradnje stambenih objekata, izgubljen je prostor za bezbrižnu dječju igru i rekreaciju te se igra uglavnom odvija po ulicama, uz naravno veliku opasnost. U suradnji s Upravnim odjelom za komunalni sustav, tražimo od Grada izgradnju multifunkcionalnog igrališta "Valica".

Projekt je pripremljen, a u tijeku je postupak ishodovanja dozvole za gradnju, rekao nam je Vareško te dodao kako je u sklopu malih komunalnih akcija planirano proširenje dječjeg igrališta uz utvrdu, budući da taj prostor koriste i okolni dječji vrtići, pa bude prenapučeno. (S. R. S.)

 


Podijeli: Facebook Twiter