Pula se ukrašava za blagdane

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Kao i svake godine, studeni je mjesec kada se, ususret nadolazećim blagdanima u prosincu, Pula počinje ukrašavati. Iz Herculanee, koja je zadužena za ukrašavanje, grada doznajemo da će i ove godine centar grada - Forum, Ulica Sergijevaca, Laginjina i Istarska te Trg na mostu svijetliti u RGB (red-green-blue) rasvjeti, a ostali dijelovi bit će ukrašeni u klasičnoj bijeloj boji.

Velika kugla bit će, kao i lani, postavljena na Forumu. Ukrasi će biti postavljeni i oko fontane na Danteovom trgu, na kuli i stablima na Giardinima, na fontani na Narodnom trgu, na rasvjetnim stupovima ispred zgrade MUP-a, u Arsenalskoj ulici. Na rasvjetnim stupovima na raskrižjima duž zaobilaznice, odnosno Ulice prekomorskih brigada i na južnom bulevaru, Ulica Veruda, postavit će se stilizirane jelke s raznobojnim kuglicama u trima veličinama.

Ukrasi poput stiliziranih pahuljica i cvjetova naći će svoje mjesto na rasvjetnim stupovima u perifernim dijelovima grada, dok će prošlogodišnji hit - jeleni iz Titovog parka biti premješteni na Giardine gdje će zajedno s kućom Djeda Mraza razveseljavati najmlađe. Prigodno, anđeo s trubicom svoje će mjesto i ove godine naći na parkovnoj površini uz katedralu, a novouređeni kružni tok u Santoriovoj ulici će, uz već poznate kugle, dobiti i stilizirane jelke u obliku stošca.

Ulaz u grad iz pravca Velog Vrha (raskrižje Vodnjanske i Creske ulice te Paduljskog puta) također će dobiti blagdansku rasvjetu, kao i dio Ulice 119. brigade te Santoriova ulica. Ukrasit će se i Narodni trg gdje će, kao i prethodnih godina, ulogu novogodišnjeg drvca preuzeti magnolija posađena uz fontanu, a Pulu će ove godine, uz dosadašnje 12-metarsko novogodišnje drvce na Forumu, krasiti još jedno na Portarati. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter