Pula: Sanirana rupa u Studenčevoj

Sanirana rupa u Studenčevoj ulici na Monvidalu
Sanirana rupa u Studenčevoj ulici na Monvidalu

U dijelu Studenčeve ulice na Monvidalu u kojoj su u tijeku radovi otvorila SE "kaverna", izvijestili su zabrinuti čitatelji.

Kako smo doznali na gradilištu, na kojem radove izvode radnici tvrtke "Cesta d. o. o", tlo je na ovom dijelu kršno, kamenito, no prilikom kopanja šahta urušio se dio sa zemljanom žilom i otvorila rupa od oko dva metra dubine.

No, kako su nam pojasnili, nije riječ o klasičnoj kaverni odnosno spilji već o zemlji koja se tijekom radova, vjerojatno od vibracija bagera, jednostavno urušila. Inače, prvo su radove u toj ulici izvodili radnici Vodovoda, a Cesta je kako smo doznali, gradilište preuzela tek nedavno.

Rupa, vele radnici, neće bitno utjecati na tijek radova jer je na gradilište odmah pozvan građevinski inženjer koji je, nakon izvida, zaključio da se ona bez problema može premostiti armiranim betonom, što se i učinilo. 

Inače, izgradnja dijela Studenčeve ulice, dionice duge 165 metara, na kojoj je predviđena izgradnja prometnice, javne rasvjete i oborinske odvodnje košta oko 800 tisuća kuna. Radovi su počeli prvog listopada, a predviđen rok trajanja radova je 45 radnih dana.  (B. PETROVIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter