Pula: Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Od danas do nedjelje na pulskoj tržnici gostovat će Udruga Fraktal, a od 8 do 14 sati održat će se Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda. Na prostoru pored zgrade tržnice i fontane gostovat će izlagači iz brojnih gradova i mjesta diljem Hrvatske koje je okupila ova udruga.

Naime, ova je udruga osnovana s ciljem razvoja, promicanja i unaprjeđenja tradicije, zanata i tradicijskih običaja te razvoja i unaprjeđenja kulture kroz brojne aktivnosti koje organiziraju. Jedan od načina promicanja kulture i naglašavanje važnosti autohtonih proizvoda je upravo Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda koji ovog vikenda gostuje u našem gradu.

Na sajmu će sudjelovati brojni izlagači s raznim proizvodima. Tako će OPG Magriž s Krka predstaviti ovčji sir, OPG Delić iz Županje suhomesnate proizvode, OPG Škudar iz Bjelovara voćne likere, OPG Marjanović iz Bjelovara prerađevine od meda i voća, Travar MB d.o.o. biljne mješavine, Svantevid će nuditi fritule, OPG Kušt iz Svetog Ivana Zelina kravlje sireve, OPG Djeska baranjski med, OPG Tišljarić iz Bjelovara jabuke, orahe i lješnjake.

Proizvodnja i trgovina Novak iz Varaždina predstavit će svoje igračke, Udruga Žaba iz Poreča lavandine proizvode, a Udruga Slavonika namaze, sokove i pekmeze.

 U goste dolazi i Kulturno-umjetnička udruga "Ivan Vitez Trnski" iz Nove Rače, koja će nastupiti na tržnici u nedjelju, 20. listopada, u 11 sati. Oni će u nedjelju gostovati i u Domu za djecu Pula gdje će članovi udruge predati poklone djeci (domaće proizvode i zdravu hranu) te za štićenike održati koncert. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter