Pula: S ploča u Kandlerovoj ispire se pijesak

Popločavanje Kandlerove po naputku konzervatora (M. ANGELINI)
Popločavanje Kandlerove po naputku konzervatora (M. ANGELINI)

Nakon što su unatrag mjesec i pol dana u Kandlerovoj ulici mijenjane elektroinstalacije, stare kamene ploče vraćene su na staro mjesto. No, između njih radnici su nasuli pijesak koji se za posljednjih ustrajnih kiša dijelom isprao, a dijelom stvorio bijele, prljave barice. Zašto je tako te je li se moglo drugačije finiširati radove u dijelu starogradske jezgre, pitali smo nadležnog pročelnika za komunalni sustavi i imovinu Damira Prhata.

- Radnici su sve odradili onako kako je pisalo na uputama konzervatora. Oni su, naime, uz suglasnost za izvođenje tih radova definirali i kako se smije otkopavati, ali i kako zakopavati instalacije te ploče u konačnici vratiti na mjesto. To je, dakle, sve propisano od strane konzervatora i nije bilo puno mogućnosti za preinake ili neke drugačije radove, ustvrdio je Prhat.

Na upit razmišlja li se o novom popločavanju Kandlerove, pročelnik kaže da su već bili raspisali natječaj za projektiranje, ali se nitko nije javio pa je poništen.

- Kandlerova ulica zasigurno zahtijeva cjelovitu obnovu, no natječaj je pokazao da je projekt prezahtjevan čak i za projektante. Tada smo raspisali natječaj jer je rekonstrukcija Kandlerove bila u programu gradnje, ali sada više nije, tako da ne znam kada bi ponovno mogla biti uvrštena. U svakom slučaju, u budućnosti bi se trebalo pozabaviti Kandlerovom, ali i Ulicom Sergijevaca, rekao nam je pročelnik. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter