Pula: S glazbenicima uz kavu

Glazbena matineja: Vesna Ivanović Ocvirk, Georgie Goldin i Diego Goldin (M. Ra.)
Glazbena matineja: Vesna Ivanović Ocvirk, Georgie Goldin i Diego Goldin (M. Ra.)

Zvuci klasične glazbe ispunili su u subotnje prijepodne predvorje Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula u kojem se održala još jedna Glazbena matineja na kojoj su se predstavile mlade, talentirane i višestruko nagrađivane glazbene snage pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. To su hornisti Diego Goldin i Fabio Ipsa, obojica učenici u klasi profesora Denisa Goldina, sopranistica Georgie Goldin iz klase profesora Giorgia Sugara koja je ujedno i studentica glazbene pedagogije pri Odjelu za glazbu pulskog sveučilišta te pijanist Josip Dobrić koji uči kod profesorice Snježane Demarin.

Ipsu, Diega i Georgie Goldin na klaviru je pratila profesorica Vesna Ivanović Ocvirk, voditeljica Istarske glazbene scene mladih, koja, uz pomoć Grada Pule, organizira ove koncertne matineje naslovljene "S glazbenicima uz kavu". Ipsa je otvorio koncert izvevši "Ballade" Ostranskog, nakon čega je kroz pet skladbi, od Händela do Granadosa, umijeće pjevanja pokazala Georgie Goldin. Diego Goldin priuštio je publici dvostavačnu Adlerovu "Sonatu". Publiku je posebno osvojio Dobrić izvevši za klavirom skladbe Mendelssohna, Skrjabina, Tajčevića i Hačaturjana.

Na programu se našlo ukupno 14 skladbi, među kojima smo čuli i pulsku praizvedbu "Tuge" Laure Mjeda na tekst Vladimira Nazora. Ta je pjesma izvedena u završnom dijelu u kojem su uz pratnju Ivanović Ocvirk nastupili Diego i Georgie.

Ivanović Ocvirk prisjetila se pokojne profesorice Čedne Osip, koja je rođena na današnji dan. Iako se cijeli život držala u pozadini i bila krajnje samozatajna, ova je glazbena pedagoginja ostavila dubok trag jer se na mnogim studijima u Hrvatskoj i inozemstvu mogu naći njena "glazbena djeca". (M. RADIĆ).


Podijeli: Facebook Twiter