Pula: Ruši se zgrada, bespravni stanari na ulicu

Na atraktivnoj lokaciji već su godinama derutni objekti (A. T./arhiva)
Na atraktivnoj lokaciji već su godinama derutni objekti (A. T./arhiva)

Objekt na raskrižju Stankovićeve i Zagrebačke ulice u Puli, skladište propale tvrtke Porer, nakon niza godina propadanja i problema koji su se ondje nizali, prodan je tvrtki Aktiva kapital iz Gračišća i uskoro će ondje početi građevinski radovi.

Što će točno niknuti na mjestu nekadašnjeg skladišta vlasnik firme Roland Šuran nije htio reći, barem dok ne završe sve formalnopravne radnje. No, Šuran se suočio i s još jednim problemom - bespravnim stanarima koji su se ondje uselili i koji sada nemaju kamo.

- Nažalost, svi koji su ondje uselili morat će se iseliti jer će se objekt vjerojatno rušiti u cijelosti. Pokušao sam im izaći u susret i ponudio pomoć pri preseljenju, bar da im malo olakšam, no s pojedincima se nisam mogao dogovoriti, veli nam Šuran.

Zbog toga je, kako kaže, na pulskom Općinskom sudu pokrenuo postupak deložacije.

A upravo dokument o deložaciji traži jedan od tamošnjih stanara Žarko Knežević koji, kako nam je ispričao, ondje živi već osam godina, izuzevši nešto više od godinu dana koliko je proveo u zatvoru.

- Uselio sam se ovdje jer nisam imao izbora. U teškom životnom periodu ostao sam bez ičega i morao sam se nekako snaći. Pronašao sam ovaj prostor, uredio ga koliko sam mogao, a sada moram van, veli nam Knežević.

Knežević nadalje napominje da ne osporava pravo vlasnika, već traži razumno vrijeme za iseljenje, odnosno dokument o deložaciji koji će mu, kako vjeruje, pomoći pri daljnjem traženju smještaja. (N. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter